FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban Ki-moon pohvalio izbore u Mianmaru

Autor: akoz
NEW YORK, 2. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u ponedjeljak je mianmarske izbore za upražnjena mjesta u parlamentu ocijenio kao "značajan korak prema boljoj bubdućnosti" i zatražio od vlade i oporbenih stranka da učvrste demokratska postignuća u toj zemlji.

Nacionalna liga za demokraciju, dobitnice Nobelove nagrade za mir Aung San Suu Kyi, osvojila je 40 do 45 zastupničkih mjesta na djelomičnim parlamentarnim izborima održanim u nedjelju što predstavlja udarac vladajućoj stranici, koju je stvorila vojna hunta koja je Suu Kyi držala zatvorenom 15 godina. Suu Kyi je, međutim, napomenula da je bilo nepravilnosti pri glasovanju za tek mali dio od 440 mjesta u donjem domu i 224 u senatu.

Banov ured je unatoč prigovorima na nepravilnosti rekao da su osobe koje kreiraju politiku Mianmara "istaknule UN-ovoj skupini svoju čvrstu vjeru da su ovi djelomični izbori velik poticaj reformama i vrlo važan korak prema mirnijoj i demokratičnijoj budućnosti".

Ban je rekao da je "ohrabren početnom reakcijom međunarodne zajednice" na izbore u Miamaru i zatražio od "vlade i svih političkih snaga da surađuju i grade na važnom postignuću ovih izbora i učvrste demokratska postignuća zemlje".

(Hina) xakoz ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙