FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novo zlatno odličje Ane Zaninović

Autor: adrp
ZAGREB/GENT, 1. travnja 2012. (Hina) - Prvog natjecateljskog dana jakog međunarodnog A turnira u belgijskom Gentu Hrvatska seniorska taekwondo reprezentacija osvojila je pet medalja u konkurenciji 1076 natjecatelja iz 30 nacionalnih timova.

Najbolja hrvatska sportašica, u izboru HOO-a u 2011. godini, Ana Zaninović osvojila je zlatno odličje, Marina Sumić bila je srebrena, a Antonija Žeravica, Tin Solenički i Dean Šarčević brončani.

To je odlična najava europskog prvenstva, koje starta početkom svibnja u Machesteru, ali i olimpijskih igara na kojima će sestre Zaninović nastupiti kao prve hrvatske blizanke na Igrama. Sestre Zaninović pokazuju izvrsnu formu, koju potvrđuju osvajanjem odličja na tri najjača turnira u ovoj godini, otvorenim prvenstvima SAD, Nizozemske i sada Belgije.

Ana je nakon pet dominantnih pobjeda u Eindhovenu nastavila niz sa četiri uvjerljive pobjede i u Gentu. Australku Marton je pobijedila sa 11:6, Švicarku Bezzolu 9:5, Poljakinju Agatu 12:0, a Tajlanđanku Brown sa 9:1 za ukupnih 41:12 u kategoriji do 53 kilograma.

Svjetska viceprvakinja Marina Sumić na putu do srebra u kategoriji do 62 kilograma svladala je čak tri hrvatske taekwondoašice, Marinu Šapinu 9:1, Nives Ambruš 10:1 i Antoniju Žeravicu 3:2 da bi na koncu finale izgubila od Park Mi Young sa 3:6.

Vesele i brončana odličja Antonije Žeravice, Tina Soleničkog i Deana Šarčevića jer je to bila posljednja međunarodna provjera uoči prvenstva Starog kontinenta.

Drugog natjecateljskog dana na tatami izlazi još dosta hrvatskih aduta poput Lucije Zaninović, Martine Zubčić, Petre Matijašević i Stipe Jarlonia.

(Hina) xad yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙