FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: spriječiti plan da HDZ padne na pet posto

Autor: tdel
ZAGREB, 30. ožujka 2012. (Hina) - Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas kako svojim programom želi spriječiti plan da HDZ padne na pet ili tri posto glasova.

"Taj plan postoji i to nećemo dozvoliti. Vjerujem kako će ovaj program pomoći da se taj plan ne realizira", rekla je Kosor na predstavljanju svog programa vođenja HDZ-a u sljedećem razdoblju.

Dodala je kako je njezin program vođenja stranke, uz ostalo, odgovor i "onima čiji je jedini program rečenica - ona mora otići".

"Neću odustati od buduće kandidature, kao što neću odustati od obavljanja svoga posla. Ja sam predsjednica HDZ-a, predsjednica saborskog Kluba zastupnika HDZ-a i raditi ću svoj posao u skladu s stranačkim statutom do 20. svibnja i, uvjerena sam, nakon toga", rekla je Kosor u svom sjedištu u Folnegovićevoj ulici.

Kazala je kako će i dalje u stranačkoj središnjici održavati konferencije za novinare kada bude govorila o HDZ-u kao njegova predsjednica, i dalje će tamo raditi svoj posao.

"Očekujem da će HDZ na idućim predsjedničkim izborima imati jakog kandidata ili kandidatkinju te će nakon, dr. Franje Tuđmana, imati člana HDZ-a na čelu države", rekla je Kosor.

Istaknula je kako programom uvodi dodatne demokratske iskorake, promjenu stranačkog Statuta, otvaranje prostora za svježe ideje i nove ljude. "Moramo učiniti sve da svaki dužnosnik bude prepoznatljiv u svojoj sredini. HDZ ima toliko časnih, čestitih i obrazovanih članova koji stranku predstavljaju na najbolji način, ali nisu dovoljno prepoznati. Tu prije svega mislim na članove Mladeži HDZ-a", rekla je Kosor.

Kosor je rekla kako je u temelju njezina programa inzistiranje na zaštiti Hrvatske kao socijalne države, zaštiti hrvatskih branitelja, imena dr. Franje Tuđmana te kršćanskih vrijednosti. Uz to, u središtu programa su i gospodarska pitanje i poticanje njegova razvoja

Odgovarajući na spekulacije zašto unutarstranačke i parlamentarne izbore nije raspisala 2010. godine, kada su stranci i njoj bili visoki rejtinzi, Kosor je kazala da bi se tada vjerojatno zaustavio ili usporio proces ulaska Hrvatske u EU, borba za jačanje gospodarstva te izlazak iz krize i borba protiv korupcije.

Kosor je naglasila kako još mandat predsjednice HDZ-a traži kako bi se nastavila borba protiv korupcije, jer ona još uvijek "nije došla pred sva vrata i vrata drugih političkih stranaka".

Odbacila je i teze kako tek sada počinje proces demokratizacije HDZ-a. "To nije istina, HDZ je uveo demokraciju u Hrvatsku pod vodstvom dr. Franje Tuđmana. Ako je bilo tko smatrao da živi i radi u nedemokratskoj stranci koja mu je omogućila da bude saborski zastupnik i ministar - onda je trebao reći doviđenja", kazala je Kosor. Dodala je kako ne može prihvatiti da su neki živjeli "vezani lancima u stranci koja je bila nedemokratska".

Kosor je pozvala na čuvanje dostojanstva HDZ-a, jer, kako je rekla, blatiti druge znači govoriti o sebi.

Na novinarski upit vezano uz prijeteća pisma upućenim članici splitskog HDZ i vijećnici u Gradskom vijeću Sanji Bilač, Kosor nije željela odgovoriti rekavši kako MUP treba istražiti svaku prijetnju.

Predstavljaju su nazočili i Branko Bačić, Vladimir Šeks, Đuro Popijač, Petar Čobanković, Josip Đakić, Martina Banić, Josip Salapić, Ivan Tolj, Zdravko Tomac, Žarko Domljan, Ante Kulušić.

(Hina) xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙