FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 30. ožujka

Autor: slek
ZAGREB, 30. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 30. ožujka.

BEČ - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravi u radnom posjetu Austriji gdje će se sastati s vicekancelarom i saveznim ministrom za europske i međunarodne poslove Michaelom Spindeleggerom, predsjednikom Heinzom Fischerom, predsjednicom Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Barbarom Prammer te Fritzom Neugebauerom, drugim predsjednikom Nacionalnog vijeća i predsjednikom Parlamentarnog odbora za EU pitanja. Ministrica Pusić sastat će se i s predstavnicima gradišćanskih Hrvata te posjetiti Hrvatski centar u Beču.

BRATISLAVA - Novi slovački premijer Robert Fico predstavit će svoj kabinet nakon što je 10. ožujka njegova stranka lijevog centra Smer pobijedila je na izborima osvojivši skoro 45 posto glasova. Ficova stranka Smer, koja je Slovačkom upravljala od 2006. do 2010. godine u koaliciji s nacionalistima, osvojila je na parlamentarnim izborima 83 od 150 zastupničkih mjesta u parlamentu.

Stranke desnog centra čija se koalicija raspala u listopadu u sporu oko podrške europskom fondu za financijsku stabilnost i koje su izgubile izbore, odbacile su Ficovu ponudu da formira široku koaliciju ljevice i desnice pa je najavio da će vladu sastaviti sam. Rekao je da će je uz članove Smera vladu činiti i neovisni stručnjaci.

RIYADH - Američka državna tajnica Hillary Clinton u posjetu Saudijskoj Arabiji.

Dežurni:

Noć: Mirna Puklin

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙