FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren natječaj za Festival hrvatskih vjerskih filmova

Autor: agrb
ZAGREB, 29. ožujka 2012. (Hina) - Otvoren je natječaj za sudjelovanje na trećem festivalu hrvatskih vjerskih filmova koji će se, u organizaciji Istra filma i Franjevačkog samostana Trsat, održati od 7. do 9. lipnja u hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci.

Rok za prijavu filmova je 30. travnja. Ispunjenu prijavnicu treba poslati mailom na bernardin@istrafilm.hr, a tri primjerka DVD-a prijavljenih filmova na adresu Franjevačkog samostana Trsat (Frankopanski trg 12, Rijeka).

Taj specijalizirani filmski festival na jednom mjestu okuplja godišnju produkciju vjerskih filmova snimljenih u Hrvatskoj i hrvatskoj dijaspori diljem svijeta. Na Festivalu sudjeluju filmovi svih žanrova u kojima se iskazuju evangelizacijske i društvene vrijednosti Katoličke crkve u Hrvata, igrani, dokumentarni, animirani, obrazovni, amaterski.

Kako je na prošlogodišnji festival došla većina autora, ove godine organizirat će se okrugli stol na temu važnosti audiovizualne umjetnosti u novoj evangelizaciji Crkve. Uz filmske autore u tom razgovoru trebali bi sudjelovati katolički intelektualci, svećenici i studenti.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙