FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 29. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Stotinu dana Vlade je premalo i prekratko da bi izvlačili bilo kakve velike zaključke, no ova je Vlada pokazala da je spremna donositi odluke, pa i nepopularne, poručio je premijer Zoran Milanović s današnje sjednice Vlade. Vlada je u kratkom vremenu donosila odluke "od kojih neke nisu popularne i nekim ljudima trenutno ne čine dobro", no vjeruje da će takve odluke srednjoročno i dugoročno biti korisne. Alternativa je nedonošenje odluka i bježanje od problema, a takvi nismo i nećemo biti, ustvrdio je Milanović. Vlada je današnjom izmjenom odluke o najvišoj razini cijene plina za povlaštene kupce zadržala postojeću cijenu od 2,13 kuna po prostornom metru za gospodarstvo, odnosno industriju do 30. travnja. Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić ponovio je da se priprema povišenje cijena energenata s obzirom na svjetsko tržište na koje mi vrlo malo možemo utjecati.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas prije sjednice vlade da je internom istragom o okolnostima smrti Igora Benete utvrđeno da je taj bivši pripadnik specijalne policije počinio samoubojstvo. Ostojić je prije sjednice vlade izjavio da je završena interna istraga o Benetinoj smrti te da je konačan zaključak da je počinio samoubojstvo. Beneta je bio jedan od trojice bivših policijskih specijalaca optuženih za ratni zločin u selu Grubori kraj Knina u kojemu je nakon akcije "Oluja" ubijeno šestero srpskih civila. Lani u travnju njegovo je tijelo pronađeno obješeno u šumi na zadarskom području. Policija je izvijestila da je riječ o samoubojstvu, no u posljednje vrijeme bila su sve glasnija nagađanja da je Beneta ubijen kako ne bi svjedočio protiv suboraca te da se to pokušava zataškati. Ministar Ostojić potvrdio je da zna za informaciju da je njegov prethodnik na ministarskom položaju Tomislav Karamarko primio prijetnje od srbijanske mafije. Rekao je da se mora procijeniti svaku prijetnju i u ovom trenutku nastaviti daljnju zaštitu. Na upit novinara kazao je i da istraga o prijetnjama smrću bivšem potpredsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu nije gotova i da ne zna kada će završiti.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas se na sjednici zagrebačke Gradske skupštine založio za tematsku sjednicu o gospodarenju otpadom i drugim ekološkim temama te najavio donošenje strategije gospodarenja otpadom do kraja godine. To je gospodarska tema i problem jedan u Zagrebu, ocijenio je Bandić i tako odgovorio na pitanje gradskog zastupnika Marina Knezovića (SDP) u aktualnom satu o tome što će biti sa strategijom i planom za gospodarenje otpadom. Bandić je izrazio i žaljenje što su gradski zastupnici na početku skupštinske sjednice odbili uvrštavanje u dnevni red po hitnom postupku odluke o daljnjem utvrđivanju naknade za umanjenu vrijednost nekretnina kod odlagališta otpada na Jakuševcu zbog predviđenog produljenja roka rada odlagališta do 2015. Gradonačelnik je naglasio da je Zagreb jedini u Hrvatskoj sanirao deponiju na Jakuševcu po europskim kriterijima i da su "tu napravili najviše i uložili više u sedam, nego u proteklih 70 godina". S dnevnog reda povukao je prijedlog odluke o naplati dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja Grada Zagreba.

ZAGREB - Stanovnicima Gornjeg grada od 1. svibnja ponovno će se omogućiti plaćanje po povoljnijim cijenama u garaži na Tuškancu, kazao je gradonačelnik Milan Bandić danas na sjednici zagrebačke Gradske skupštine. Podsjetio je da će Zagrebparking preuzeti naplatu parkiranja unutar kompleksa Paromlin, u Martićevoj ulici - kod zgrade INA-e te kod Porezne uprave. Na upit gradskog zastupnika Gorana Kutlića (SDP) da pojasni je li potpisao ili ne odluku o davanju koncesije na javnom igralištu u Trnskom, a ako nije da li se netko u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport "oteo kontroli", gradonačelnik je odgovorio da se nitko nije oteo kontroli nego je netko napravio propust i da će za to odgovarati. "Ono što sam kao odgovoran čovjek mogao učiniti jest da odluku suspendiram", naglasio je. "Dnevno potpišem više od 400 dokumenata i ne mogu sve pročitati", rekao je Bandić, a na Kutlićevu primjedbu da si to kao gradonačelnik ne može dopustiti odgovorio mu je kako gradonačelnik nije savršen čovjek.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je položio kamen temeljac za izgradnju Odjela IIIa Psihijatrijske bolnice "Sveti Ivan" u Jankomiru - odjela za rane intervencije u prevenciji i liječenju psihotičnih bolesti, investicije vrijedne oko 15 milijuna kuna.

Bandić se zahvalio svima koji su doprinjeli izgradnji tog odjela, od gradskih zastupnika i Vijeća bolnice, naglasivši kako je to velik dan za taj dio grada i zdravstvo općenito. U izjavi novinarima prije polaganja kamena temeljca Zvonimir Šostar, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo i branitelje rekao je kako se oživotvorilo ono što su dugo željeli, a to je rekonstrukcija bolnice u Jankomiru te da će time bolesnici dobiti adekvatne uvjete liječenje, a zaposlenici kvalitetnije uvjete rada. Radi se o objektu koji će se prostirati na površini od 4200 četvornih metara i smještajnog kapaciteta za oko 70 pacijenata.

ŠIBENIK - Šibenski novinar Željko Huljev prijavio je igumana manastira Krka Aleksandra Bogojevića zbog prijetnji smrću, potvrdili su danas u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj koja istražuje slučaj. Policijska glasnogovornica Marica Kosor Hini je kazala da se novinar s igumanom verbalno sukobio 13. ožujka kada je od njega pokušao dobiti komentar na fotografiju koju je dobio poštom, a na kojoj taj pravoslavni svećenik nosi šajkaču s kokardom Dinarske četničke divizije na čijem je čelu u Drugom svjetskom ratu bio Momčilo Đujić. Kosor je potvrdila da je policijska istraga u tijeku, da se Huljev odazvao obavijesnom razgovoru i da će nakon njega biti ispitani "svi svjedoci u postupku".

BIČIĆI - Stotinjak hektara borove i bjelogorične šume, trave i niskog raslinja izgorjelo je u požaru koji je jučer oko 14,10 sati buknuo kod mjesta Bičići i proširio se prema cesti Vodnjan-Barban, a koji još uvijek nije lokaliziran, doznaje se jutros u pulskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi. Po riječima zapovjednika Klaudija Karlovića požar je tek od jutros oko pet pod nadzorom gasitelja ali još uvijek nije u potpunosti lokaliziran i na terenu je još petnaest vatrogasaca i šest vozila.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙