FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOPUNA VIJESTI HNA9375 "Livni izgubila na ..."

Autor: rtom
JERUZALEM, 28. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 9375 "Livni izgubila na izborima za predsjednicu Kadime" u prvom odlomku dopišu ime bivše izraelske ministrice vanjskih poslova Tzipi Livni. Dopunjenu vijest prenosimo u cijelosti:

Ispravak vijesti HNA9375

Livni izgubila na izborima za predsjednicu Kadime

JERUZALEM, 28. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 9375 "Livni izgubila na izborima za predsjednicu Kadime" u prvom odlomku dopišu ime bivše izraelske ministrice vanjskih poslova Tzipi Livni. Dopunjenu vijest prenosimo u cijelosti: JERUZALEM, 28. ožujka 2012. (Hina/Reuters) -Bivša izraelska ministrica vanjskih poslova i dosadašnja predsjednica najveće izraelske oporbene stranke Kadime Tzipi Livni poražena je na unutarstranačkim izborima i odsad će stranku, kojoj predviđaju težak poraz na parlamentarnim izborima 2013., voditi bivši ministar obrane i načelnik glavnog stožera Shaul Mofaz.

Konačno prebrojavanje glasova u srijedu pokazalo je da je Mofaz dobio 62, a Livni 37 posto glasova.

Očekuje se da će nakon ovakvog rezultata Tzipi Livni objaviti kako se povlači iz politike. Kada se natjecala za premijersku dužnost 2009., pošto je zbog korupcijskog skandala Ehud Olmert podnio ostavku na dužnost premijera i čelnika Kadime, mnogi su Livni uspoređivali s prvom izraelskom premijerkom, pokojnom Goldom Meir.

Stranci je u međuvremenu znatno pala popularnost i na izborima 2013. mogla bi izgubiti i polovicu od svojih 28 mjesta u izraelskom parlamentu.

Međutim, dio analitičara drži kako bi 63-godišnji Mofaz, koji je rođen u Iranu, mogao imati veće izglede od Livni suprostaviti se premijeru Benjaminu Netanyahuu, koji mjesecima upozorava na iranski nuklearni program i budi zabrinutost u svijetu mogućim izraelskim napadom, i njegovom vladajućem Likudu.

Kadimu je 2005. kao odmetnutu frakciju Likuda osnovao bivši premijer Ariel Sharon kada su se protiv njega pobunili saveznici zamjerajući mu povlačenje Izraelaca iz Gaze i doživio uspjeh. Kadima je osvojila više zastupničkih mjesta nego Likud na izborima 2009., no Livni nije uspjela sastaviti koaliciju, u čemu je uspješniji bio Netanyahu i postao premijer.

Uredništvo Hine

(Hina) xrt ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙