FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuba: Papa se sastao s Raulom Castrom u Palači revolucije

Autor: vrad
HAVANA, 28. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. sastao se u utorak s kubanskim predsjednikom Raulom Castrom u Palači revolucije u Havani, središtu kubanske komunističke vlasti, javlja agencija France Presse.

Benediktu XVI. je upriličen doček uz vojne počasti nešto prije 17.30 sati (00.30 sati po srednjoeuropskom vremenu), nakon čega su Sveti Otac i kubanski predsjednik razgovarali o vezama države i Crkve koja ima ulogu povlaštena političkog partnera, u odsutnosti svake legalne oporbe na Kubi.

U istoj palači istodobno su se sastali državni tajnik Svete Stolice, mons. Tarcisio Bertone u pratnji "ministra vanjskih poslova", mons. Dominiquea Mambertija i kubanski potpredsjednik Jose Ramon Machado Ventura.

Vruće teme - politički zatvorenici, popuštanje američkog embarga i veća prava za katolike na polju prosvjete - trebaju biti na dnevnom redu susreta.

Nakon svečane mise na otvorenom koju je u ponedjeljak slavio u Santiagu de Cuba, na krajnjem jugoistoku Kube, Papa će u srijedu predvoditi još jednu misu na Trgu revolucije u Havani, nakon čega se tijekom popodneva treba s Kube vratiti u Rim.

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙