FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tunis osudio antisemitske slogane na islamističkom skupu

Autor: dmus
TUNIS, 27. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Tunisko ministarstvo pravosuđa i nekoliko političkih stranaka osudili su u utorak antisemitske slogane izgovorene na jednom islamističkom skupu u Tunisu.

"Poziv na sukob sa židovima je apsurdan. Ministarstvo se protivi napadu na svakog tuniskog građanina", navodi ministarstvo u priopćenju, dodajući kako su "tuniski židovi punopravni građani".

Tuniski tisak objavio je da je prijetnje izrekao jedan salafit na nedjeljnom skupu u Tunisu za uvođenje šerijatskog zakona u ustav, a sličan incident dogodio se tijekom siječanjskog posjeta Tunisu palestinskog premijera Ismaila Hanije.

I stranka Etadid, koja pripada političkoj ljevici, u priopćenju je osudila "pozive na nasilje, na mržnju, čak i na ubojstvo koje šalju skupine salafitskih fanatika protiv pripadnika židovske vjere".

I predsjedništvo Nacionalne skupštine u priopćenju je izrazilo "duboku zabrinutost", osudivši slogane "kojima se želi unijeti razdor u tunisko društvo".

"Tunis jamči prava svim svojim građanima, uključujući i pripanike židovske manjine", rekao je vođa islamističke stranke Enada Rašid Ganuši.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙