FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 27. ožujka

Autor: mcur
ZAGREB, 27. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) za utorak, 27. ožujka.

VUKOVAR - Ministri branitelja, obrane, zdravlja i turizma Predrag Matić, Ante Kotromanović, Rajko Ostojić i Veljko Ostojić posjetit će Vukovar. Po dolasku u grad položit će vijence i zapaliti svijeće na spomen obilježju "Ovčara" (10,15 sati) te na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata (10,35 sati). Izjava za medije predviđena je (u 10,50 sati) ispred zgrade Gradskog poglavarstva Grada Vukovara, gdje će, nakon izjave, ministri Matić, Kotromanović i Rajko Ostojić održati sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga. Ministri će obići i Opću bolnicu Vukovar te Memorijalni centar Domovinskog rata u vojarni 204. brigade u Vukovaru. Ministar Veljko Ostojić, nakon izjave za medije održat će radni sastanak u Palači Srijem u Vukovaru, gdje je, po završetku sastanka predviđena izjava za medije (12,15 sati). Nakon toga će obići će turističke lokalitete Vukovara, te Iloka.

GLAVIČICA/MURTER - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak obići će dvije lokacije s bespravno izgrađenim objektima u Šibensko-kninskoj županiji: Glavičicu, gdje su vlasnika pokrenuli proces legalizicije cijelog naselja (susret s novinarima u 11 sati, ulaz u naselje), te Murter, gdje po zakonu ne može doći do ozakonjenja (susret s novinarima u 13 sati. Novinare će do lokacije na Murteru odvesti Građevinska inspekcija, mjesto okupljanja je most za Murter u 12,50 sati). Predstavnici vlasnika bespravno sagrađenih objekata u Glavičici, općina Pirovac, upoznat će ministra s tijekom postupka legalizacije i preprekama i problemima na koje su nailazili. To vikendaško naselje se počelo formirati krajem 70-tih godina 20. stoljeća. Oko 150 vlasnika pokrenuli su legalizaciju cijelog naselja uz potporu lokalne samouprave. Nakon Glavičice, ministar će u pratnji građevinskog inspektora posjetili lokaciju na Murteru na kojoj se nalazi nekoliko građevina za koje je Građevinska inspekcija donijela rješenja o uklanjanju. Budući da je gradnja započela nakon 21. lipnja 2011., neće moći doći do ozakonjenja gradnje prema Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama koji predviđa tu mogućnost za građevine sagrađene do tog datuma.

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje bivšem zapovjedniku Konačišta ratnih zarobljenika u Kerestincu Stjepanu Klariću i četvorici njemu podređenih hrvatskih vojnika zbog sumnje da su 1991. i 1992. zlostavljali 34 ratna zarobljenika (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Ispitivanjem novih svjedoka nastavlja se suđenje bivšem savjetniku u MUP-u Tomislavu Merčepu optuženom da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a smještene u Pakračkoj Poljani i dijelom u Zagrebu, osobno naredio nezakonito uhićenje 52 osobe te mučenje i ubojstva 43 civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja (9 sati, Županijski sud u Zagrebu, sudnica Trgovačkog suda, Petrinjska 8).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 11. sajamske priredbe Proizvodi hrvatskog sela, koja će se, od 30. ožujka do 1. travnja održavati u prostoru parka Bundek. Konferenciji će nazočiti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, pročelnik Gradskog ureda poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, te, između ostalih, i Damir Kovačić iz Udruge Klaster proizvodi hrvatskog sela, kao jedan od organizatora (11 sati, u prostorijama Gradske uprave, Trg S. Radića 1, dvorana 372.

ZAGREB - Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić održat će konferenciju za novinare (11 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I).

ZAGREB - Završetak 5. Gumbekovih dana te svečana dodjela nagrada (20 sati, Histrionski dom, Ilica 90).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

Popodne: Milka Ćurković

Navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙