FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: završen dvogodišnji projekt „Žene u politici i društvu“

Autor: jnah
ZAGREB, 25. ožujka 2012. (Hina) - Dodjelom uvjerenja polaznicama, u središnjici Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu završio je dvogodišnji projekt Zaklade hrvatskog državnog zavjeta „Žene u politici i društvu“, priopćeno je iz HDZ-a.

Ovaj prvi, dvogodišnji ciklus uspješno je završilo 20 polaznica, koje su stjecale vještine javnog nastupa, rješavanja konflikata, upravljanja ljudskim potencijalima i političkog menadžmenta.

Uručujući uvjerenja polaznicama, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je rekla kako je projekt iznimno važan za političko djelovanje žena na svim razinama vlasti i naglasila da jačanje položaja žena i poboljšanje stanja na području političke participacije žena u Hrvatskoj ostaje za HDZ stalan izazov, navodi se među ostalim u priopćenju.

Projekt je 2010. godine počeo održavanjem međunarodne konferencije „Žene – lideri u politici“ na konferenciji koju je tada otvorila predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, a nazočila joj je i Doris Pack, predsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke i predsjednica Odbora za obrazovanje, kulturu, medije, šport i mladež Europskog parlamenta.

Međunarodni partneri projekta bili su Zaklada Konrad Adenauer (Savezna Republika Njemačka) i Zaklada Eduardo Frei (Nizozemska), a predavači inozemni i domaći eksperti. Radi se o programu rađenom po uzoru na sličan projekt cjeloživotnog političkog obrazovanja žena u Kraljevini Nizozemskoj, navodi se u priopćenju HDZ-a.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙