FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP Šah: Pobjede Bosiočića i Jankovića

Autor: rsal
PLOVDIV, 24. ožujka 2012. (Hina) - U 5. kolu Pojedinačnog europskog prvenstva u Plovdivu hrvatski velemajstori bili su vrlo uspješni sa tri pobjede i tri remija.

Pobjede su postigli Marin Bosiočić, Alojzije Janković i Davorin Kuljašević. Bosiočić je lako oborio sumnjivu žrtvu figure Poljaka Mateusza Bartela, a Janković je u taktičkoj igri nadvisio vrlo jakog Izraelca Michaela Roiza. Kuljašević je prema očekivanju svladao Nijemca Aleksandera Dončenka, a po pola boda osvojili su Zdenko Kožul, Ivan Šarić i Ante Brkić. Kožul je remizirao s vrlo jakim Ukrajincem Aleksanderom Areščenkom, a Šarić i Brkić ne mogu biti zadovoljni polovičnim učinkom protiv dosta slabijih suparnika. Od preostalih naših predstavnika Vladimir Bukal pretrpio je treći poraz, a Rikard Medančić je postigao prvu pobjedu. Što se tiče borbe za vrh, sve je više taktiziranja i oprezne igre o čemu svjedoči čak 12 remija na prvih 14 stolova. Pobjedama su se istaknuli Francuz Laurent Fressinet i Ukrajinac Jurij Kuzubov, koji su time dostigli Engleza Jonesa Gawaina.

Važniji rezultati 5. kola:

Jones Gawain-Vitjugov remi, Lenič-Naiditsch remi, Fressinet-Timofejev 1:0, Andrejkin-Matlakov remi, Kuzubov-Bologan 1:0, Berkes-Melkumian remi, Esen-Vachier Lagrave remi, Korobov-Sjugirov remi, Radulski-Čeparinov remi, Sokolov-Azaladze remi, Kulaots-Jakovenko remi, Žigalko-Caruana remi, Kožul-Areščenko remi, Bosiočić-Bartel 1:0, Janković-Roiz 1:0, Papp-Šarić I. remi, Popilski-Brkić remi, Kuljašević-Dončenko 1:0, Grigorianc-Bukal 1:0, Petrov-Medančić 0:1 itd.

Poslije 5. kola vode Jones Gawain, Fressinet i Kuzubov sa po 4,5 boda, a prati ih 26 igrača sa zaostatkom od samo pola boda. Od naših predstavnika najbolji su Bosiočić, Janković, Kožul i Kuljašević sa po 3,5 boda, a Šarić i Brkić imaju po 3 boda.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙