FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 23. ožujka

Autor: kgab
ZAGREB, 22. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 23. ožujka.

BRUXELLES - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u petak u Bruxellesu kao promatrač na sastanku Vijeća za vanjske poslove Europske unije, tijekom kojega će ministri vanjskih poslova Europske unije razmotriti aktualnu situaciju u Siriji te u Bjelorusiji, a razgovarat će i o napretku i provedbi EU-ove strategije za sigurnost i razvoj Sahela, u povodu prve godišnjice usvajanja te strategije. Na marginama sastanka ministrica će se sastati s turskim ministrom vanjskih poslova Ahmetom Davutogluom i srbijanskim ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem.

BEOGRAD – Predsjednik Austrije Heinz Fisher dolazi u Beograd, gdje će razgovarati s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

BEOGRAD – Pred Višim sudom u Beogradu očekuje se nastavak postupka na temelju zahtjeva za rehabilitacijom četničkog vođe iz 2. svjetskog rata Draže Mihailovića. Po najavama Višeg suda u Beogradu, u nastavku postupka kao svjedok bi trebao biti saslušan predsjednik državnog povjerenstva za tajne grobnice strijeljanih nakon 2. svjetskog rata Slobodan Marković, koji bi, kako se pretpostavlja, trebao svjedočiti o spoznajama tog povjerenstva vezano uz strijeljanje Draže Mihailovića. Dragoljub "Draža" Mihailović (1893.-1946.), bio je srpski general koji je u 2. svjetskom ratu vodio četnike. Nakon rata jugoslavenske vlasti su ga osudile na smrt zbog suradnje s njemačkim okupatorom, izdaje i ratnog zločina.

Dežurni:

Noć: Maša Taušan

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙