FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 22. ožujka

Autor: dduk
ZAGREB, 21. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 22. ožujka:

ZAGREB - Hrvatske vode obilježit će Svjetski dan voda skupom "Voda i sigurnost hrane", na kojem će biti predstavljen program investicija u vodno gospodarstvo. Procjene pokazuju da Hrvatska za ostvarenje zahtjeva europskih direktiva u upravljanju vodama ukupno mora uložiti oko 9,8 milijardi kuna u razvoj sustava javne vodoopskrbe, te oko 23,1 milijardi kuna u razvoj sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Također je procijenjeno da treba uložiti oko 3,1 milijarde kuna u razvojne projekte zaštite od poplava i drugih oblika štetnog djelovanja voda te oko 4,5 milijardi kuna u razvojne projekte navodnjavanja (13 sati, sjedište Hrvatskih voda, Ulica grada Vukovara 220).

ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) i Delegacija Europske unije u Hrvatskoj obilježit će zatvaranje projekta "Provođenje politika tržišnog natjecanja i državnih potpora u Republici Hrvatskoj". Projekt je vrijedan milijun eura, proveden je u okviru programa EU-a za Hrvatsku IPA 2007. radi poboljšanja uvjeta za provođenje politika zaštite tržišnog natjecanja i državnih potpora, kroz pružanje pomoći AZTN-u, sektorskim regulatorima, davateljima potpora, sudstvu i drugima, u razumijevanju i provedbi pravila o tržišnom natjecanju i državnim potporama EU-a (10 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ministarstvo turizma na konferenciji za novinare će predstaviti pravilnik za dodjelu oznake kvalitete ugostiteljskog objekta - za hotel (Q Pravilnik). Cilj i svrha oznake kvalitete je pomoć, poticanje i tržišno nagrađivanje hotela koji su postavili parametre za mjerenje kvalitete svojih usluga (13 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore će na konferenciji za novinare govoriti o isplati poticaja poljoprivrednicima (10 sati, sjedište Komore, Vukovarska 78).

RIJEKA - U Rijeci se od 22. do 25. ožujka održavaju proljetni sajmovi u sklopu kojih će na pet sajamskih priredbi i dvije izložbe sudjelovati oko 110 izlagača. Održat će se 16. sajam graditeljstva, opreme, namještaja i uređenja "Dom i tehnika", 5. sajam izvornih proizvoda "Zeleno i plavo", 14. sajam lova, 19. sajam automobila i prateće opreme i 11. Riječki sajam obrtnika – proizvođača za turizam Hrvatski obrtnici turizmu te Izložba umjetničke keremike "Keramika Rijeka 2012." i Izložba inovacija. Na proljetnim sajmovima predstavit će se uglavnom izlagači iz Hrvatske, kao i na izložbi inovacija na kojoj će se predstaviti 26 hrvatskih autora s 30 inovacija (11 sati, Dvorana mladosti).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk/xhsup ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙