FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 21. ožujka

Autor: slek
ZAGREB, 21. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 21. ožujka.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će povjerenika za ljudska prava Vijeća Europe Thomasa Hammarberga te novoizabranog povjerenika za ljudska prava Vijeća Europe Nilsa Muiznieksa, koji na dužnost stupa 1. travnja (u 11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem također će ih primiti (u 12 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem primit će izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Zastupničkog doma Parlamenta Talijanske Republike, a koje predvodi predsjednik Odbora Stefano Stefani (u 9 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Odbor za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora bit će domaćin Odboru za vanjsku politiku Zastupničkog doma parlamenta Italije. Predsjednici Odbora Milorad Pupovac i Stefano Stefani će nakon sastanka dati izjavu za novinare (10,45 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

WASHINGTON - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, koja boravi u radnom posjetu SAD-u, sastat će se s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton, na čiji je poziv stigla u Washington, a očekuje se da će glavne teme razgovora biti stanje u regiji i uloga Hrvatske u njezinu stabiliziranju, civilno angažiranje Hrvatske u zemljama u kojima sudjeluje u mirovnim misijama te ukidanje viznog režima za hrvatske građane. Nakon razgovora s Clinton u State Departmentu, Pusić će se susreti i s posebnom savjetnicom američkog predsjednika i višom direktoricom za europska pitanja u Vijeću za nacionalnu sigurnost (NSC) Bijele kuće, Elizabeth Sherwood-Randall.

Drugoga dana posjeta Washingtonu, hrvatska ministrica susrest će se i s bivšom državnom tajnicom Madeleinom Albright, koja je američku diplomaciju vodila tijekom mandata predsjednika Billa Clintona.

BERLIN - Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle sastat će se sa šefovima diplomacije Rusije i Poljske, Sergejem Lavrovom i Radoslawom Sikorskim.

MONTAUBAN, Francuska - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nazočit će pogrebu dvojice vojnika ubijenih u pucnjavi 16. ožujka. Vjeruje se da ih je ubio ubojica na skuteru, od kojeg Francuska strahuje pošto je u razdoblju od osam dana ubio djecu u židovskoj školi i vojnike.

On je prvo napao vojnike iz zemalja Magreba i njihova kolegu crnca, a zatim i židovsku školu.

Dežurni:

Noć: Tomislav Delač

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙