FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen 5. "Dioniz"

Autor: sela
ĐAKOVO, 20. ožujka 2012. (Hina) - Peti međunarodni festival kazališnih akademija "Dioniz", koji se od 21. do 27. ožujka održava u Osijeku i Đakovu pod motom "Igrom do strasti", okupit će 200 sudionika, studenata 16 kazališnih akademija iz Hrvatske, BiH, Srbije, Austrije, Turske, Češke, Slovačke, Rumunjske, Makedonije, Mađarske i Velike Britanije.

Organizator festivala je osječka Umjetnička akademija, suorganizatori Osječko-baranjska županija i gradovi Osijek i Đakovo, a pokrovitelj predsjednik Ivo Josipović.

O festivalu, s posebnim osvrtom na đakovački dio programa, govorili su danas na konferenciji za novinare u Đakovu dekanica osječke Umjetničke akademije Helena Sablić-Tomić, producenti festivala Robert Raponja i Ivica Mandić, umjetnička voditeljica Tatjana Bertok-Zupković i gradonačelnik Đakova Zoran Vinković.

"Ove godine poruka 'Dioniza' je 'Igrom do strasti', čime, uz slavonski inat i ponos, potvrđujemo i višestoljetnu prisutnost strasti na ovim prostorima", rekla je Helena Sablić-Tomić, dodajući kako se tim festivalom Umjetnička akademija prepoznaje i u regionalnim okvirima.

I tijekom ovogodišnjega festivala, koji u Osijeku traje od 21. do 23. ožukja, a u Đakovu od 23. do 27. ožujka, održat će se razne radionice studenata glume i studentske predstave, a najbolje će biti nagrađene.

Ove godine među radionicama će se naći i ona o konjima i jahanju, a bit će održana na đakovačkoj Ergeli.

(Hina) xsela ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙