FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljene dobitonosne prodaje na europskim burzama

Autor: scvi
LONDON, 20. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica i jutros oslabile, drugi dan zaredom, jer su investitori skloni dobitonosnim prodajama nakon što su najvažniji indeksi dosegnuli najviše razine u zadnjih osam mjeseci.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,4 posto, na 1.100,73 boda, nakon što je krajem prošloga mjeseca dosegnuo najvišu razinu u proteklih 8 mjeseci.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u minusu oko 0,5 posto.

„Vidimo i dalje dobitonosne prodaje. FTSEurofirst 300 indeks još je iznad 1.100 bodova nakon snažnog uzleta u proteklom razdoblju, no nemamo novih vijesti koje bi potaknule njegovo daljnje jačanje. Tržište se bori da zadrži ostvarene dobitke. Bude li današnji podatak s američkog tržišta nekretnina bolji od očekivanja, mogao bi dati poticaj tržištu“, ističe Joe Rundle, čelnik trgovanja pri investicijskom društvu ETX Capital.

Među najvećim gubitnicama dionice su rudarskih kompanija, nakon što je BHP Billiton objavio da potražnja Kine za željeznom rudačom stagnira. Dionica te kompanije oslabila je 1,9 posto, a Rio Tinta 2 posto.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros je stagnirao na 10.141 bodu.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙