FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NK Karlovcu ostaje blokiran račun?

Autor: vhor
KARLOVAC, 19. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatski nogometni savez (HNS) najvjerojatnije neće uputiti zahtjev Ministarstvu financija da se Nogometnom klubu Karlovac omogući deblokada žiro računa, dok traje proces pretvorbe u sportsko dioničko društvo, a sukladno Zakonu o sportu, jer je današnji sastanak s čelnicima HNS-a završio s odgovorom da će razmisliti o tom prijedlogu, kazao je Hini predsjednik Uprave NK Karlovca Amirudin Talakić, koji osam mjeseci radi na pretvorbi kluba iz "Građanske sportske udruge NK Karlovac" u "Sportsko dioničko društvo NK Karlovac".

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je u veljači njihov zahtjev za pretvorbu, s tim da će u postupku pretvorbe biti točno određen broj i vrijednost dionica, a dioničari će sukladno veličini svog dioničkog paketa upravljati klubom. Međutim postupak traje osam do 12 mjeseci, a do tada Nk Karlovac treba opstati.

"Odgoda potraživanja jedini je izlaz da rasčistimo dugove i krenemo od nule. Preduvjet svemu je da se sačini izvješće s detaljnim imovinskim i financijskim stanjem, na čemu već radi revizor Ernest Komparić, koji je već uspješno proveo pretvorbu Nogometnog kluba Istra 1961 prije godinu dana", kaže Talakić.

Sada Klub čeka da Porezna uprava odblokira račun, po 'Zahtjevu za dugoročno obročno plaćanje duga prema državi', ali kako da to dobije kada im krovna organizacija daje "deklarativnu podršku i ništa više", kaže Talakić i dodaje da im također treba razumijevanje HNS-a "da se raznorazne arbitraže stave u mirovanje, dok se ne obave istražne radnje policije i DORH-a, jer su osim bivših djelatnika kluba istragom obuhvaćeni i neki nogometaši, za koje se opravdano sumnja da su sudjelovali u namještanju utakmica".

"Zakon predviđa mogućnost da se porezna davanja stave u mirovanje u postupku pretvorbe, pa mi očekujemo da će stožerna organizacija imati sluha da nam pomognu da preživimo, ne samo mi nego i drugi klubovi. HNS bi trerbao smoći snagu da se sva dugovanja odgodi do konsolidacije klubova, kroz pretvorbu ili kroz nekog partnera ili nekim novim zakonom ili vladinom uredbom... Meni ne treba HNS samo da bi vodio reprezentaciju, svi smo mi nogometni fanovi, ali koga će reprezentacija imati u svojim redovima ako se ovako sustavno budu uništavali nogometni klubovi", kazao je Talakić, nezadovoljan odnosom čelnika HNS-a.

Sutra je u HNS-u na rasporedu pet arbitraža po žalbama NK Karlovca na presude u korist igrača.

(Hina) xvhor yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙