FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 19. ožujka

Autor: mcur
ZAGREB, 19. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 19. ožujka:

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović gostovat će u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu" (15,30 sati).

ZAGREB - Na zagrebačkome Županijskom sudu počet će pripremno ročište za slučaj "Fimi media" na kojemu bi sutkinja Ivana Čalić trebala odrediti datum početka suđenja HDZ-u, bivšem predsjedniku te stranke i bivšem premijeru Ivi Sanaderu te ostalim optuženima u jednoj od najvećih korupcijskih afera. Predviđena su tri dana za pripremno ročište na kojemu će se iza zatvorenih vrata odlučiti i o dokazima koji će se izvesti na suđenju, u kojemu se prvi put tereti i jednu političku stranku. HDZ je optužen da je svoj tzv. crni fond punio novcem "izvučenim" iz državnih institucija i ministarstava preko privatne tvrtke Fimi medije po kojoj je slučaj i dobio ime (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Ispitivanjem novih svjedoka nastavlja se suđenje bivšem savjetniku u MUP-u Tomislavu Merčepu optuženom da je kao zapovjednik Pričuvne postrojbe MUP-a odgovoran za nezakonita uhićenja, mučenja, zlostavljanja i ubojstva civila sa zagrebačkog, kutinskog i pakračkog područja 1991. Zbog zauzetosti sudnica na zagrebačkom Županijskom sudu rasprava će se održati u dvorani 100 Trgovačkog suda (9 sati, Petrinjska 8).

ZAGREB - Na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu objavit će se nepravomoćna presuda trojici liječnika zagrebačke bolnice Sveti Duh zbog smrti rodilje Dragice Ivankić i njene bebe u siječnju 2002. Prvostupanjsku presudu optuženima Mislavu Luki Domljanu, Fadilu Hassanu i Renatu Baumanu objavit će sudac Mladen Žeravica (14 sati, Ilica 207).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Never Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙