FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 14. ožujka

Autor: dduk
ZAGREB, 13. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 14. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović sastat će se s predstavnicima tvrtke IKEA, glavnim izvršnim direktorom IKEA Grupe Mikaelom Ohlssonom, direktorom IKEA Hrvatske Draganom Skaluševićem i direktorom Inter IKEA centre Brankom Mihajlovom. Sastanku će biti nazočan i veleposlanik Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Fredrik Vahlquist. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, napominju iz Odnosa s javnošću Vlade i najavljuju da će o sastanku izvijestiti priopćenjem (12,00 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Čelnici Hrvatske udruge sindikata (HUS) govorit će na konferenciji za novinare o očekivanjima poteza za spas hrvatske industrije (10,00 sati, Radnički dom, Krešimirov trg 2).

MUENCHEN - Na 64. međunarodnom sajmu obrtništva, koji se od 14. do 20. ožujka održava u Muenchenu, među više od tisuću izlagača sudjeluje i 13 hrvatskih obrtnika u organizaciji i uz sufinanciranje Hrvatske obrtničke komore. To je 20. nastup hrvatskih obrtnika na tom najvećem obrtničkom sajmu u Europi, a hrvatski izlagači, od kojih devet izlaže prvi puta, predstavljaju se na izložbenoj površini od 40 četvornih metara.

ZAGREB - Teme konferencije za novinare Koordinacije udruga stanara Republike Hrvatske su upravljanje, održavanje te društveni i gospodarski odnosi u zgradarstvu u Hrvatskoj. Povod je izdavanje knjige "Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje" koju su objavile udruge stanara (10,00 sati, Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49/II).

ZAGREB - U Hrvatskoj su u siječnju ove godine izdana 592 odobrenje za građenje, što je 14,2 posto manje nego u siječnju 2011. godine, objavio je Državni zavod za statistiku. Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u siječnju ove godine iznosi 1,22 milijarde kuna, što je 42 posto manje nego po odobrenjima izdanim u siječnju prošle godine. Od toga se 812 milijuna kuna odnosi na radove na zgradama, dok su radovi na ostalim građevinama vrijedni 408,4 milijuna kuna. Prema dozvolama za građenje izdanim u siječnju predviđena je gradnja 755 stanova, što je za 136 stanova ili 15,2 posto manje nego prema odobrenjima iz siječnja 2011. godine.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙