FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afera prisluškivanja: opet uhićena Rebekah Brooks

Autor: rtom
LONDON, 13. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Rebekah Brooks, štićenica medijskog magnata Ruperta Murdocha, ponovno je uhićena u okviru istraživanja afere prisluškivanja čime se bavio danas ugašeni tabloid News of the World, a s Brook je utorak privedeno još pet osoba, objavili su britanski mediji.

Scotland Yard je priopćio da su privedeni osumnjičeni "za urotu u cilju spriječavanja sudske istrage".

Nekoliko medija, a među njima i televizijski kanal Sky u kojem grupa Murdoch ima svoje dionice, javilo je da je među uhićenima Rebekah Brooks (43), te njezin suprug Charlie Brooks, trener konja i prijatelj premijera Davida Camerona.

Navode još nije potvrdila grupa Murdoch.

Rebekah Brooks, bivša glavna urednica tabloida News of the World (NoTW), već je bila privedena u srpnju u okviru istrage prisluškivanja. No "kraljica britanskih tabloida", osumnjičena za podmićivanje policajaca i suučesništvo u prisluškivanju, odbacuje svaku krivnju, a nakon srpanjskog ispitivanja puštena je na slobodu.

Policija sumnjiči novinare NoTW-a za prisluškivanje 800 osoba proteklih godina, uključujući i ugledne osobe, čak članove kraljevske obitelji. Tabloid je ljeti ugašen, a grupa Murdoch mora obeštetiti više od pedesetak žrtava.

Provodi se i istraga potplaćivanja policajaca koji su novinarima za novac prodavali informacije. Više od 20 osoba je uhićeno, među njima nekoliko novinara.

(Hina) xrt ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙