FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska pošta: u prošloj godini 33,5 milijuna kuna dobiti

Autor: nbrc
ZAGREB, 12. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatska pošta je prošle godine ostvarila 43 milijuna kuna operativne dobiti (EBIT) te 33,5 milijuna kuna konsolidirane neto dobiti, objavili su danas iz Hrvatske pošte na temelju nerevediranog financijskog izvještaja o poslovanju u prošloj godini.

Iz Hrvatske pošte podsjećaju da su i u 2010. ostvarili neto-rezultat od 35 milijuna kuna dobiti.

Hrvatska pošta je i u 2011. godini dodatno povećala svoju profitabilnost, koja je s 3,38 posto u 2010. godini povećana na 3,66 posto u prošloj godini.

Tim rezultatom Hrvatska pošta posluje na razini profitabilnosti europskih poštanskih operatora, koja iznosi između 3 i 5 posto, ističe se u priopćenju.

Slobodni novčani tijek iz poslovnih aktivnosti (EBITDA) za 2011. iznosio je nešto malo više od 127 milijuna kuna.

U 2011. godini Hrvatska pošta je nastavila i sa smanjenjem poslovnih rashoda, koji su u odnosu na 2010. dodatno smanjeni za 34 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Ističe se također da je, osim povećanja profitabilnosti, Hrvatska pošta i u prošloj godini nastavila s rastom novo ostvarene vrijednosti koja je iznosila 1.198 milijuna kuna (2010. iznosila je 1.190 milijuna kuna).

U prošloj je godini Hrvatska pošta među deset najuspješnijih poduzeća po novostvorenoj vrijednosti, navode iz Hrvatske pošte podsjećajući da su se 2010. našli na šestom mjestu, a da prije 2009. nisu ni bili na toj ljestvici.

Osvrćući se na novosti u prošloj godini, iz Hrvatske pošte ističu kako su rezultati restrukturiranja i nove organizacije dali dobre rezultate i pokazali da je Hrvatska pošta spremna za liberalizaciju tržišta koja stupa na snagu 2013. godine.

Nastavak priprema za gradnju središnjega logističkog centra, ulazak u vlasničku strukturu Tiskare Vjesnik, ulazak na tržište s E-doc sustavom za informatizaciju javne uprave, pripreme za digitalnu televiziju Hrvatske pošte te poboljšanja postojećih usluga samo su neki od temelja dobre prošlogodišnje strategije i uspješnog poslovanja, zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xpp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙