FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama će posjetiti pogranični pojas između dviju Koreja

Autor: vrad
SEUL, 12. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama posjetit će pogranični pojas između dviju Koreja i uputiti poruku Sjevernoj Koreji kada koncem ožujka bude sudjelovao na nuklearnom summitu u Seulu, izvijestio je u ponedjeljak južnokorejski tisak.

Barack Obama će posjetiti demilitariziranu zonu, pojas širok nekoliko kilometara između dviju zemalja, kada bude boravio u južnokorejskoj prijestolnici u prigodi susreta na vrhu 26. i 27. ožujka, piše dnevnik Chosun Ilbo, pozivajući se na diplomatski izvor.

"Predviđeno je da Obama (...) komentira pitanje Sjeverne Koreje i održi govor o zabrinutosti međunarodne zajednice zbog Sjevera i o odlučnosti Sjedinjenih Država da podupru američko-južnokorejski savez", dodao je taj izvor.

Južnokorejska agencija Yonhap piše o posjetu američkog predsjednika demilitariziranoj zoni koja je, usprkos imenu, jedno od najmilitariziranijih mjesta u svijetu.

Obama bi se tijekom posjeta mogao sastati s predstavnicim američkih vojnika stacioniranih na jugu poluotoka kojih je ondje 28.500, dodaje Chosun Ilbo.

Bijela kuća je predložila posjet demilitariziranoj zoni kako bi pokazala snagu američko-južnokorejskog saveza, piše list.

Glasnogovornik južnokorejskog predsjedništva dodao je da još nije postignut konačan dogovor o programu posjeta. Američko veleposlanstvo reklo je da nema informacija u vezi s time.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙