FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josip Salapić novi predsjednik osječkoga HDZ-a

Autor: ivuc
OSIJEK, 9. ožujka 2012.(Hina) - Na večerašnjoj izbornoj skupštini osječkog Gradskog odbora HDZ-a za novoga predsjednika, tajnim glasovanjem, izabran je dosadašnji potpredsjednik, saborski zastupnik Josip Salapić.

Salapić je na tajnom glasovanju u prvom krugu dobio glasove 74 od ukupno 144 izaslanika nazočnih na skupštini i tako pobijedio svoje protukandidate Željka Kovačevića i Željka Vranješa.

Nakon proglašenja rezultata Salapić je kazao kako je "večeras pobijedio HDZ" i pozvao svoje protukandidate, i one koji su glasovali za njih, da budu dio osječkoga HDZ-a te da im pruža ruku.

Predstavljajući svoju kandidaturu Salapić je pozvao izaslanike izborne skupštine da očuvaju zajedništvo i jedinstvo u HDZ-u te kazao kako će pružiti ruku svim političkim opcijama u Osijeku, kako bi zajedno stvarali bolju budućnost za građane ovoga područja.

Kandidat Željko Kovačević kazao je kako je osječki HDZ u ozbiljnoj krizi, a stranačka politika u gradu potrošena i gubitnička te da će izbor nekoga od njegovih protukandidata za predsjednika osječkog HDZ-a značiti nastavak takve politike.

Kandidat Vranješ ocijenio je kako se bitne odluke za osječki HDZ trebaju donositi u Osijeku, a ne u Zagrebu, ili drugim centrima moći te da je potrebno promijeniti dosadašnju politiku zakulisnih igara.

Skupština je izabrala nove članove Gradskog i Nadzornog odbora osječkoga HDZ-a, izaslanike za izbornu skupštinu Županijske organizacije te opći sabor stranke.

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙