FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Introvertura" u novom pulskom muzeju

Autor: dspo
PULA, 9. ožujka 2012.(Hina) - "Introvertura", naziv je izložbe hrvatsko-austrijskog kolektiva "Numen/For use" koja je večeras svečano otvorena u novom pulskom muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca.

Riječ je o izložbi svjetlosnih skulptura koje se prvi put u Hrvatskoj postavljaju u ovakvom prostoru. Hrvatsko-austrijski dizajn kolektiv "Numen/For Use" predstavlja u Puli svoje recentne neutilitarne projekte, prvi puta na jednoj izložbi. Na ovaj će se način omogućiti cjeloviti pregled tog dijela njihova stvaralaštva: Numen light, međunarodno popularna instalacija Selotejp, instalacija NET premijerno prikazana u belgijskoj galeriji Z33 sredinom 2011. te najnoviji projekt Tuft koji je svoju premijeru imao na švicarskom sajmu namještaja Neue Räume krajem 2011.godine.

Nikola Radeljković iz kolektiva "Numen/For use" kazao je da im je u Svetim srcima cilj bio poigrati se prostorom.

"Osnovni cilj nam je da se kulturne manifestacije ne događaju samo u Zagrebu ili u velikim središtima, već da se u gradu punom potencijala kakav je i Pula nude projekti koji u Hrvatskoj još nisu prezentirani" - kazao je Radeljković. Dodao je kako se u zadnje četiri godine bave raznim neutilitarnim projektima, a instalacijama kao što su "Tape" ili "Tuft", koji su predstavljeni u Puli, žele potaknuti, kako je rekao "ljudsku interakciju unutar tih prostora".

Središnja instalacija koja je postavljena u Svetim srcima je "Taft", a ostvarena je u suradnji s tvrtkom Regeneracija iz Zaboka. Instalacija se sastoji od 50 četvornih metara rukom tkanog vunenog tepiha od kojeg je izrađen trodimenzionalni objekt koji će visjeti u zraku. Kao i s instalacijom "Tape" i u "Tuft" će se moći ulaziti i doživjeti jedan sasvim drugačiji svijet. Na izložbi su predstavljene i svjetlosne instalacije koje putem zrcaljenja stvaraju privid beskonačnosti prostora i koje u gledatelju stvaraju doživljaj "gubitka tla pod nogama".

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙