FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "Kralj" Dejana Aćimovića na festivalu u Solunu

Autor: agrb
ZAGREB, 9. ožujka 2012. (Hina) - Dokumentarni film "Kralj" Dejana Aćimovića uvršten je u službenu selekciju jednog od vodećih europskih festivala dokumentarnog filma, Thessaloniki International Documentary Film Film Festival - Images of the 21st Century, u Solunu, koji se održava od 9. do 18. ožujka.

Riječ je o sportskoj i životnoj priči Darka Kralja, jedinog sportaša u povijesti sporta koji je na Paraolimpijskim igrama 2008. u Pekingu u jednom danu rušio svjetski rekord čak pet puta zaredom, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Darko je hrvatski paraolimpijac i stopostotni invalid koji je 1991. u teškom ranjavanju izgubio lijevu nogu. Četrnaest dana ležao je u komi, liječnici su mu jedva spasili život, a nedugo nakon toga ostavlja ga supruga. Ponovno je učio hodati i jedva se odupro depresiji, a danas je svjetski i olimpijski prvak u bacanju kugle, i svjetski rekorder.

Sudjelovanje na festivalu u Solunu ujedno je i svjetska premijera tog dokumentarca, a nazočit će joj glavni protagonist Darko Kralj, redatelj Dejan Aćimović, izvršna producentica Tatjana Aćimović, direktor fotografije Darko Hacek i montažer Vladimir Gojun.

Film će biti prikazan u jednoj od glavnih festivalskih selekcija "Portraits – Human Journeys", u dva termina, 16. i 17. ožujka.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙