FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 7. ožujka

Autor: slek
ZAGREB, 7. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 7. ožujka:

ZAGREB - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić otvorit će u srijedu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (MVEP) trodnevnu konferenciju veleposlanika RH pod nazivom "Novi izazovi, ciljevi i uloge vanjske politike Republike Hrvatske". O smjernicama hrvatske vanjske politike govorit će u uvodnom dijelu konferencije i predsjednik Ivo Josipović. Nakon uvodnog dijela najavljene su izjave za novinare predsjednika Josipovića i ministrice Pusić (MVEP,Trg N.Š. Zrinskog 7-8 u 13 sati).

RIJAD - Ministri vanjskih poslova arapskih zemalja u Perzijskom zaljevu sastat će se s ruskim šefom diplomacije Sergejom Lavrovom s kojim će razgovarati o sukobu u Siriji. Rusija i Kina u više su navrata blokirale u Vijeću sigurnosti UN-a donošenje osuđujuće rezolucije protiv režima Bašara al-Asada.

KAIRO - Posebni izaslanik Ujedinjenih naroda (UN) i Arapske lige za Siriju, Kofi Annan, stiže u Egipat gdje se sastaje s predstavnicima arapskih država.

DAMASK - U trodnevni posjet Siriji stiže voditeljica ureda UN-a za humanitarna pitanja i koordinatorica za pomoć u izvanrednim stanjima Valerie Amos.

PEKING - Robert King, posebni izaslanik State Departmenta za ljudska prava u Sjevernoj Koreji, sastaje se sa sjevernokorejskim dužnosnicima.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Darko Vlahović

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙