FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednica Odbora za zdravstvo razgovarala s danskim veleposlanikom

Autor: nkot
ZAGREB, 6. ožujka 2012. (Hina) - Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb Biljana Borzan razgovarala je danas s danskim veleposlanikom Boom Ericom Weberom o konferenciji o prevenciji kroničnih bolesti i promicanju zdravog života koja će se, u organizaciji danskog veleposlanstva, održati u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci u sklopu danskog predsjedanja Europskom unijom.

Na konferenciji će biti riječi o prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti, posebice dijabetesa, pravilnoj prehrani i o važnosti fizičke aktivnosti, a na njoj će sudjelovati i stručnjaci iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Biljana Borzan poduprla je dansku inicijativu dodajući kako podupire takav oblik brige za zdravlje.

Rekla je kako su financijska sredstva za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i ovisnosti o drogama u ovogodišnjemu državnom proračunu povećana dva do tri puta, pri čemu je naglasila važnost poticanja fizičke aktivnosti djece i mladih kao posebnog oblika prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Pritom je istaknula Međimursku županiju i njezine preventivne programe za očuvanje zdravlja djece i građana treće životne dobi kao vrlo dobar model i za ostale županije.

(Hina) xpp/xmt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙