FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijski Tata Motors želi kupiti Saab

Autor: mkuz
NEW DELHI, 6. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Indijski Tata Motors ponudio je 350 milijuna dolara za kupnju propalog švedskog proizvođača Saab Automobilea, izvijestili su u utorak indijski mediji.

"Tatin tim za međunarodne akvizicije pregovara sa Saabom i investicijskim fondovima o mogućnosti da ga preuzme članica grupe Tata Jaguar-Land Rover", izvijestio je njudelijski list Financial Express, pozivajući se na neimenovani izvor. Glasnogovornik Tata Motorsa odbio je komentirati tu informaciju za agenciju AFP.

Prošloga su mjeseca Saabovi dužnosnici kazali da su najmanje četiri tvrtke predale preliminarne ponude, pri čemu većina njih nije iz Švedske.

Saab je u vlasništvu nizozemske tvrtke Swedish Automobile, a zahtjev za zaštitom od vjerovnika podnio je u prosincu nakon brojnih neuspjelih aranžmana da ga se sačuva od propasti. Na prodaju će biti ponuđena sva Saabova imovina, izvijestila je kompanija.

Tata Motors proizvodi između ostalog i najjeftiniji automobila na svijetu Nano a 2008. kupio je od američkog Forda za 2,3 milijarde dolara britanske luksuzne brandove Jaguar i Land Rover u sklopu plana širenja na tržišta izvan Azije.

Tata će se vjerojatno suočiti s konkurencijom kineskog Youngmana, koji je također bacio oko na Saab i navodno je već podastro preliminarnu ponudu u visini oko 300 milijuna dolara.

Navodno je ponudu za Saab poslao i indijski proizvođač automobila i traktora Mahindra i Mahindra.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙