FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 5. ožujka

Autor: tper
ZAGREB, 4. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 5. ožujka.

ZAGREB - Hypo Alpe-Adria-Banka predstavit će polugodišnju publikaciju svog odjela za Ekonomska istraživanja "Macroeconomic Outlook 2012 - 2013" koja sadrži analize gospodarskih kretanja u Hrvatskoj, uključujući i kratkoročne makroekonomske izglede (10,00 sati, Hypo Centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Na sjednici Foruma predsjednika udruženja komora Ekonomske regije u slivu rijeke Save iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije bit će promovirana i nova publikacija - poduzetnički vodič savske regije, u izdanju tog regionalnog udruženja. Publikacija je podijeljena na četiri dijela, kroz obuhvat četiri države, i daje pregled ekonomskog stanja, poduzetničkih potencijala i razvoja savske regije od izvorišta Save u Sloveniji, njezinoga toka kroz Hrvatsku i BiH, do ušća u Dunav u Srbiji, ali i na širem teritoriju obuhvaćenom djelatnošću komora članica te regije (11,00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Hrvatski su poduzetnici u devet mjeseci 2011. ostvarili ukupnu bruto dobit od 25,4 milijarde kuna, što je za 39,4 posto više u odnosu na isto razdoblje 2010., pri čemu su ukupni prihodi poduzetnika bili veći od ukupnih rashoda u 19 županija, dok je u dvije zabilježen gubitak, pokazuju podaci Financijske agencije. Bruto dobit, odnosno ukupne prihode veće od ukupnih rashoda, ostvarili su poduzetnici u 19 županija i kretala se od 5 milijuna kuna u Virovitičko-podravskoj županiji do 12,5 milijarde kuna u Gradu Zagrebu. Gubitak je ostvaren u dvije županije - Zadarskoj, od 45 milijuna kuna, i Sisačko-moslavačkoj, od 429 milijuna kuna. Najviše poduzetnika koji su ostvarili bruto dobit zabilježno je u Međimurskoj županiji, gdje je od ukupno 2.050 poduzetnika, njih 65,5 posto ostvarilo bruto dobit.

ZAGREB - Konferencija za novinare Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH) na temu: "Laži i objede korumpiranih, nelegalnih, sindikalnih čelnika". Predsjednik RSRH Jadranko Vehar i glavna tajnica RSRH Vlasta Mesarić u pozivu navode kako su u nekim od medija objavljene laži samozvanih čelnika RSRH, o "financijskim malverzacijama" predsjednika RSRH i glavne tajnice RSRH, te kako je nužno da se čuje i drugu stranu (10 sati, Glazbeni paviljon na Zrinjevcu).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp/mbuj yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙