FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zahar: Hamas ne podupire nijednu stranu u Siriji

Autor: vrad
GAZA, 3. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Čelnik Hamasa u Gazi, Mahmud Zahar, rekao je u subotu za agenciju France Presse da palestinski islamistički pokret ne podupire nijednu stranu u sukobu režima i pobunjenika u Siriji.

"Naše stajalište o Siriji je isto kao o drugim arapskim revolucijama. Preporučili smo sirijskom režimu da riješi problem tako što će dati sirijskom narodu više prostora kako bi se Sirija osnažila, oslobodila svoj okupirani teritorij na Golanu i poduprla program otpora", rekao je.

"Naš program nije da se miješamo u unutarnje arapske ili regionalne sukobe, naša osnovna borba uperena je protiv izraelske okupacije u Palestini", podsjetio je Zahar.

"Ne možemo se upletati u korist bilo koje strane i time izvrgnuti opasnosti pola milijuna Palestinaca koji slobodno žive u Siriji", istaknuo je, misleći pritom na palestinske izbjeglice u toj zemlji.

Medijski napisi koje Hamas sustavno niječe, govore da njegovi čelnici u egzilu napuštaju sirijsku prijestolnicu zbog krvavog gušenja pobune u kojoj sudjeluje Muslimansko bratstvo, ideološki blisko palestinskom islamističkom pokretu.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙