FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhvaćeni kradljivci umjetničkih slika

Autor: mvra
ZAGREB, 2. ožujka 2012. (Hina) - Zagrebačka policija uhvatila je trojicu kradljivaca koji su iz ateljea u Draškovićevoj ulici i stambene zgrade u ulici Krijesnice ukrali 20 umjetničkih slika vrijednih više od 120.000 kuna.

Trojac u dobi od 33, 30, i 20 godina provalio je u atelje u razdoblju od 30. prosinca prošle godine do 3. siječnja ove godine i ukrao 17 slika vrijednih 50-ak tisuća kuna, izvijestila je zagrebačka policija.

Slike su rad akademskog slikara i vlasnika ateljea Davorina Radića koji je diplomirao 1983. na zagrebačkoj likovnoj akademiji. Velik dio njegova opusa uništen je tijekom okupacije Kostajnice za vrijeme Domovinskog rata. Atelje u koji je provaljeno umjetnik je dobio od grada Zagreba 1997. Dvije godine kasnije odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za doprinos umjetnosti.

Još tri slike, vrijedne više od 70 tisuća kuna kradljivci su ukrali iz tavana zgrade u Ulici Krijesnice u vlasništvu 45-godišnjakinje I.W. u koji su provalili u razdoblju od 21. siječnja do 6. veljače.

Neke slike policija je pronašla dok se za ostalima još traga.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni, među kojima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine, odvedeni su u pritvor.

(Hina) xmvr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙