FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obić i Kovačević dopingirani

Autor: dlug
ZAGREB, 2. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatski boksač Ammar Obić i hokejaš Luka Kovačević bili su pozitivni na dopinškom testu koji je proveo Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

Obić je 'pao' na ekipnom prvenstvu Hrvatske u boksu, regija sjever, koje je održano 21. siječnja u Velikoj Gorici. Mladi Puljanin je bio pozitivan na carboxy – THC, sastojak koji se nalazi u kanabisu. Analizu uzorka obavio je WADA-in akreditiran laboratorij iz austrijskog Seibersdorfa. HZTA je o pozitivnom dopinškom nalazu obavijestio Hrvatski boksački savez i Obića. Sportaš se nije očitovao u zakonom određenom vremenu niti je zatražio analizu B uzorka, pa je Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping donio odluku o privremenoj suspenziji i inicirao je stegovni postupak.

Zabranjena tvar carboxy – THC je otkrivena i u uzorku hokejaša Zagreba Luke Kovačevića koji je bio pozitivan 23. siječnja na utakmici između Siska i Zagreba. Analizu njegova uzorka također je bavio laboratorij iz Seibersdorfa koji je akreditirala WADA. HZTA je i protiv Kovčevića donio odluku o suspenziji i pokretanju stegovnog postupka.

Zanimljivo, na istoj utakmici je bio pozitivan i hokejaš Siska Dejan Dejanović koji je također koristio kanabis. HZTA je Dejanovića suspendirao još 29. veljače.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙