FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marko Banić u četvrtfinalu

Autor: dlug
ZAGREB, 2. ožujka 2012. (Hina) - U košarkaškoj Euroligi odigrane su posljednje utakmice TOP 16 nakon čega su poznati svi parovi četvrtfinala. Sastaju se CSKA Moskva - Gescrap Bilbao, Montepaschi Siena - Olympiacos, Panathinaikos - Maccabi, te Barcelona - Uniks Kazan.

Četvrtfinalna runda počinje 20. ožujka, a igra se na tri pobjede. Prva, druga i eventualna peta utakmica igraju se kod domaćina.

Od desetorice hrvatskih košarkaša koliko ih je nastupilo u TOP 16, drugom krugu Eurolige samo jedan će nastupiti u četvrtfinalu - kapetan španjolskog Gescrap Bilbao Marko Banić. Za Bilbao je to povijesni četvrtfinale u prvom nastupu u najjačem klupskom natjecanju Europe. U šest susreta drugog kruga Banić je zabio ukupno 69 koševa i bio je treći strijelac momčadi. Više od njega zabili su Kostas Vasiliadis (78) i Alex Mumbru (73). Međutim, kada zbrojimo i utakmice prvog kruga Banić je uvjerljivo najbolji igrač španjolskog sastava sa ukupno 226 koševa. Mumbru je zabio 178, a Vasiliadis 172.

Pobjednici četvrtfinalnih susreta izborit će plasman na Final Four koji će se od 11. do 13. svibnja održati u Istanbulu.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙