FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA istražuje visoku pobjedu Bahraina

Autor: sbil
PARIZ, 1. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - FIFA-in poseban odjel istražit će visoku pobjedu nogometne reprezentacije Bahraina od 10-0 nad Indonezijom u jučerašnjoj kvalifikacijskoj utakmici za svjetsko nogometno prvenstvo 2014.

"S obzirom na neuobičajen rezultat, a u odnosu na prognoze i prijašnje rezultate dvoboja između ove dvije reprezentacije te u interesu očuvanja povjerenja u nogomet, FIFA-in sigurnosni odjel će istražiti jučerašnju utakmicu i rezultat", kaže se u priopćenju FIFA-e.

Bahrainu je za prolaz u sljedeću fazu kvalifikacija bila potrebna pobjeda od devet golova razlike u azijskoj skupini E i poraz Katara u Iranu.

Katar je prošao bez poraza nakon što je pogotkom u 86. minuti izjednačio na 2-2 protiv Irana i zauzeo drugo mjesto u skupini na štetu Bahraina.

Indonezija, koja je ostala bez izgleda za nastavak kvalifikacija, na teren je izašla s oslabljenom momčadi jer je Indonezijski nogometni savez suspendirao većinu ključnih igrača zbog sudjelovanja u Indonesian Super

League (ISL).

Prema podacima FIFA-e, dvije reprezentacije su do sada igrale šest puta i svaka je pobijedila dva puta te su dva puta odigrale neriješeno. Bahrain u prijašnjim susretima nikada nije pobijedio s više od dva gola razlike.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙