FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 1. ožujka

Autor: dduk
ZAGREB, 29. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 1. ožujka:

ZAGREB - Ministarstvo poduzetništva i obrta i Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj organiziraju završnu konferenciju projekta "e-poslovanje - poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja" te predstavljanje prvog hrvatskog priručnika za implementaciju e-poslovanja (9,00 sati, dvorana Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

ZAGREB - Hrvatski robni izvoz na početku ove godine ostvaruje znatno niži rast od uvoza. U siječnju je iz Hrvatske izvezeno robe u vrijednosti od 5 milijardi kuna, što je za 3,7 posto više nego u istom mjesecu godine prije. Istodobno je uvoz povećan za 11,7 posto te je u siječnju iznosio 8,2 milijarde kuna, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku. Tako je deficit u robnoj razmjeni s inozemstvom u siječnju iznosio 3,2 milijarde kuna, a pokrivenost uvoza izvozom bila je 61,2 posto.

ZAGREB - Osam hrvatskih nacionalnih parkova tijekom prošle godine ukupno je posjetilo 2,26 milijuna posjetitelja, od kojih su većina ili 1,94 milijuna bili stranci. Među parkovima najposjećnija su i dalje Plitvička jezera koje je obišlo 1,1 milijun ljudi, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U usporedbi s podacima Državnog zavoda za 2010., prošle je godine u svih osam nacionalnih parkova bilo ukupno 4,7 posto ili oko 163 tisuća više posjetitelja. Nakon najposjećnijih Plitvičkih jezera, s posjetom 683,7 tisuća ljudi slijedi nacionalni park Krka, te Brijuni koji su prošle godine zabilježili 156,5 tisuća posjetitelja.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙