FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječko Art-kino u znaku godišnjica Antonionija i Dickensa

Autor: dsil
RIJEKA, 29. veljače 2012. (Hina) - Riječko Art-kino Croatia obilježit će u ožujku 100. godišnjicu rođenja talijanskog redatelja Michelangela Antonionija te 200. godišnjicu rođenja književnika Charlesa Dickensa prikazivanjem filmova snimljenim po njegovim djelima, izvješćeno je iz ovog kina.

Art-kino će prikazati Antonionijeve filmove "Noć", "Pomračenje" i Crvena pustinja".

Na Dickensovo stvaralaštvo kino će podsjetiti s tri ekranizacije "Olivera Twista": Davida Franka Loyda iz 1922. godine, Davida Leana iz 1948. i Carola Reeda iz 1968. Prikazat će se još i "Božićna priča", "Priča o dva grada", "Posmrtni spisi Pickwickowa kluba" i "Velika očekivanja".

Na početku ožujka na programu kina je ciklus u sjećanje na Kena Russella, preminulog krajem prošle godine. Na rasporedu su filmovi "Demoni", "Divlji mesija" i rock-mjuzikl "Tommy".

Riječki dio Festivala dokumentarnog rock filma (DORF), koji se održava i u Vinkovcima, počinje 15. ožujka.

Novi suvremeni filmovi u programu Art-kina tijekom ožujka su višestruko nagrađivani "Tiranosaur" Paddyja Cosidinea, srpski film Dejana Zečevića "Neprijatelj", "Torinski konj" Bele Tarra i "Posljednji cirkus" Alexa de la Iglesije.

Premijerno će se prikazati dokumentarni film redateljice Danice Mračević Jurišić "Čitanje grada" inspiririan uglednom riječkom povjesničarkom umjetnosti Radmilom Matejčić, koja se bavila riječkom arhitektonskom i arheološkom baštinom.

(Hina) xdsil ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙