FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pogonu "Tjesteninke" počela proizvoditi braniteljska zadruga

Autor: sela
ĐAKOVO, 28. veljače 2012. (Hina) - U pogonu đakovačke tvrtke "Tjesteninke" u Budrovcima, u blizini Đakova, počela je danas proizvoditi Braniteljska zadruga "Diljska idila" koju su osnovali vlasnik "Tjesteninke" Franjo Kovačević i desetorica branitelja.

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić, koji je otvorio proizvodnju, podupro je najnoviji poslovni postupak "Tjesteninke" i njezino spajanje s novoosnovanom zadrugom, ističući važnost zapošljavanja branitelja.

"Uz psihosocijalnu pomoć braniteljima i njihovo vraćanje u društvene aktivnosti te kroz njihovo zapošljavanje u braniteljskim zadrugama, želimo tu populaciju maknuti iz gostionica i kladionica", rekao je ministar Matić.

Spajanjem "Tjesteninke" i novoosnovane Braniteljske zadruge "Diljske idile", istaknuo je Franjo Kovačević, žele se još više iskoristiti postojeći proizvodni kapaciteti, a od ministra hrvatskih branitelja očekuju pomoć u plasmanu tjestenine u neke državne institucije i ustanove.

"Pogon 'Tjesteninke' star je tri godine, a odnedavno je registriran na Braniteljsku zadrugu 'Diljsku idilu'. Dosad je bilo zaposleno sedam radnika, a od danas još šest radnika", rekao je Kovačević, i sam branitelj.

"Naš cilj je povećati proizvodnju na 70 do 120 tona tjestenine na mjesec, što bi otvorilo i nova radna mjesta", istaknuo je Kovačević.

Dosad je "Tjesteninka" radila s 40 posto kapaciteta pa je spajanje s braniteljskom zadrugom način da se oni potpuno iskoriste, najavio je Kovačević, dodajući kako zadruga sa svojim proizvodima nastoji ući u bolnice i domove za starije te ostale ustanove koje financira država.

(Hina) xsela ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙