FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprem stigao u Rim na ratifikaciju ugovora o pristupanju Hrvatske EU

Autor: dber
RIM, 28. veljače 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem u utorak poslijepodne doputovao je u Rim gdje će, na poziv predsjednika Senata talijanskog parlamenta Renata Schifanija, biti nazočan glasovanju o ratifikaciji Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u Gornjem domu parlamenta Republike Italije.

Time će Italija biti četvrta članica Europske unije koja je završila parlamentarnu proceduru potvrđivanja hrvatskog pristupnog ugovora.

Nakon ratifikacije u Senatu predviđeno je da se Šprem sastane s predsjednikom talijanskog Senata Renatom Schifanijem. Susrest će se i s predsjednikom parlamentarne skupine talijansko-hrvatskog prijateljstva, zastupnikom Aldom di Biagiom i članom skupine Francom Narduccijem.

U srijedu će se predsjednik Hrvatskoga sabora sastati s Gianfrancom Finijem, predsjednikom Zastupničkog doma talijanskog parlamenta koji je još 15. veljače većinom glasova prihvatio pristupni ugovor.

Intenzivna parlamentarna suradnja na razini odbora, skupina prijateljstva i predsjednika parlamenata proteklih je godina snažno pridonijela zbližavanju Hrvatske i Italije i intenziviranju suradnje dviju država. Očekuje se da će predsjednik hrvatskoga parlamenta s talijanskim dužnosnicima, osim o prijateljskim bilateralnim odnosima, razgovarati o reformama koje Hrvatska nastavlja provoditi i tijekom procesa ratifikacije, kao i o mogućnostima produbljenja gospodarske suradnje.

(Hina) xbdj ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙