FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčki ministar dao ostavku da postane čelnik PASOK-a

Autor: vmrs
ATENA, 27. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Grčki ministar građanske zaštite zadužen i za policiju, Kristos Papucis dao je u ponedjeljak ostavku i kandidirat će se za čelnika socijalističke stranke PASOK-a kojoj je sad na čelu nekadašnji premijer George Papandreu.

Papandreu je odstupio s premijerske dužnosti u studenome kako bi se sastavila nova koalicijska vlada koja će pomoći Grčkoj da prebrodi najtežu financijsku krizu u više desetljeća. Najavio je da će odstupiti i s mjesta čelnika stranke.

"U pismu premijeru Lukasu Papademosu ministar Papucis predao je svoju ostavku na mjesto u vladi, kako bi postao kandidat za predsjednika PASOK-a", kaže se u priopćenju njegova ministarstva.

PASOK će idući mjesec birati novoga čelnika, a dvije godine mjera štednje dovele su do toga da ta stranka u anketama uoči travanjskih izbora kaska za konzervativnom Novom demokracijom.

Ankete kažu da bi borba za vodstvo PASOK-a mogla odrediti i oporavak rejtinga stranke. Vjeruje se da će glavni kandidat za novog PASOK-ova členika biti ministar financija Evangelos Venizelos.

(Hina) xvm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙