FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 27. veljače

Autor: dvla
ZAGREB, 27. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak 27. veljače.

SARAJEVO/VITEZ - Hrvatski premijer Zoran Milanović stiže u dvodnevni posjet BiH. U Sarajevu će razgovarati s predsjedateljem Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom, a najavljeni su i razgovori s vodstvom obaju domova bosanskohercegovačkog parlamenta te članovima kolektivnog predsjedništva države. U Vitezu će se u ponedjeljak Milanović sastati s gospodarstvenicima i predstavnicima vlasti Županije Središnje Bosne i hrvatskim predstavnicima iz Središnje Bosne u Vijeću ministara BiH i u Parlamentu Federacije BiH.

BRUXELLES - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će 27. i 28. veljače u Bruxellesu na sastancima Vijeća za vanjske poslove i Vijeća za opće poslove Europske unije. Na sastanku Vijeća za vanjske poslove koji će se održati u ponedjeljak pod predsjedanjem visoke predstavnice Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton razmotrit će se aktualna situacija u Siriji i Egiptu. Ministri će razmijeniti i mišljenja o bliskoistočnom mirovnom procesu i usvojiti zaključke o južnom Kavkazu. Predviđena je i rasprava o rezultatima dijaloga Srbije i Kosova.

ZAGREB - U službeni posjet Hrvatskom saboru stiže predsjednica estonskoga parlamenta Ene Ergma koju će primiti predsjednik Sabora Boris Šprem. (Sastanak u 9.30, u dvorani Ante Starčevića, izjave u 10.20, u Plavome salonu Hrvatskog sabora, Markov trg 6)

BERLIN - Njemački parlament glasovat će o drugome paketu pomoći Grčkoj.

CANBERRA - Članovi australske vladajuće laburističke stranke glasat će o povjerenju vodstvu stranke. Na čelu laburista australska je premijerka Julia Gillard. Donedavni ministar vanjskih poslova Kevin Rudd nada se da će zauzeti njezino mjesto.

Dežurni urednici:

Noć: Duška Gerić Koren

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙