FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu na bazu NATO-a u Afganistanu ranjeno sedam vojnika

Autor: akoz
KUNDUZ, 26. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Sedmero pripadnika američke vojske ranjeno je u nedjelju granatom bačenom na bazu NATO-a na sjeveru Afganistana, objavila je policija, dok se među stanovništvom rasplamsava bijes protiv zapada zbog paljenja Kurana u američkoj bazi Bagram.

NATO je potvrdio da se dogodila eksplozija u jednoj od njegovih baza na sjeveru Afganistana, u pokrajini Kunduzu, ali nije želio objaviti pojedinosti. Granatu je prema američkim vojnicima bacila skupina prosvjednika, od kojih su petorica uhićena, objavila je afganistanska policija.

Unatoč isprici predsjednika Baracka Obame, u nedjelju se šesti dan za redom u Afganistanu događaju neredi zbog oskvrnuća muslimanske svete knjige u NATO-ovoj zračnoj bazi u Bagramu.

Afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova identificiralo je jednog od svojih zaposlenika kao osumnjičenika za ubojstvo dvojice američkih časnika u subotu u Kabulu. Radi se o 25-godišnjem djelatniku obavještajne službe Abdulu Saburu. Ministarstvo je u izjavi priopćilo da je osumnjičeni u bijegu.

Odgovornost za taj napad preuzeli su talibani rekavši da je to odmazda za paljenje Kurana.

U nasilju je proteklih dana ubijeno 30, a ranjeno 200 ljudi. Afganistanski predsjednik Hamid Karzai u nedjelju je pozvao na smirivanje stanja u zemlji.

(Hina) xakoz ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙