FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 25. do ponedjeljka 27. veljače

Autor: vkla
ZAGREB, 24. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta u razdoblju od subote 25. veljače do ponedjeljka, 27. veljače.

SUBOTA, 25. veljače

___________________

ALŽIR/RABAT - Američka državna tajnica Hillary Clinton stiže u posjet Alžiru, a potom će posjetiti i susjedni Maroko.

ALMA ATA- Oporba u Kazahstanu najavila je veliki prosvjed zbog općeg nezadovoljstva u toj srednjoazijskoj državi, posebice vladavinom predsjednika Nurultana Nazarbajeva. Oporba će na prosvjedu traži oslobađanje političkih zatvorenika, protivnika Nazarbajeva režima.

NEDJELJA, 26. veljače

____________________

SENEGAL - Predsjednički izbori.

DOHA - Na Jeruzalemskoj konferenciji, na kojoj će se razgovarati o palestinskom pitanju, sudjelovat će palestinski predsjednik Mahmud Abas, glavni tajnik Arapske lige Nabil al-Arabi i mirovni koordinator UN-a za Bliski istok Robert Serry.

HOLLYWOOD - Godišnja, 84. po redu dodjela filmskih nagrada Oscar.

PONEDJELJAK, 27. veljače

________________________

ZAGREB - U službeni posjet Hrvatskom saboru stiže predsjednica parlamenta Republike Estonije Ene Ergma koju će primiti predsjednik Sabora Boris Šprem.

SARAJEVO - Hrvatski premijer Zoran Milanović stiže u dvodnevni posjet BiH. U Sarajevu će razgovarati s predsjedateljem Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom, a najavljeni su i razgovori s vodstvom obaju domova bosanskohercegovačkog parlamenta. Kako se očekuje, Milanovića će primiti i tročlano predsjedništvo BiH.

BRUXELLES - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će 27. i 28. veljače u Bruxellesu, na sastancima Vijeća za vanjske poslove i Vijeća za opće poslove Europske unije.Na sastanku Vijeća za vanjske poslove, koji će se održati u ponedjeljak pod predsjedanjem visoke predstavnice Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, razmotrit će se aktualna situacija u Siriji i Egiptu. Ministri će također razmijeniti mišljenja o bliskoistočnom mirovnom procesu i usvojiti zaključke o južnom Kavkazu. Predviđena je i rasprava o rezultatima dijaloga Srbije i Kosova.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙