FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja -Hrvatska - za petak, 24. veljače

Autor: spar
ZAGREB, 24. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 24. veljače:

ZAGREB - Nastavak 3. sjednice Hrvatskog sabora. Zastupnici će glasovati o dosad raspravljenim točkama, a najvažniji je prijedlog državnog proračuna za 2012. godinu s amandmanima, među kojima su desetci oporbenih i tri vladina amandmana. Oporbene amandmane, njih 76, ukupne vrijednosti 3,1 milijarde kuna Vlada je odbila, a u Sabor je uputila tri svoja amandana, kao i prijedlog da se Hrvatskim vodama osigura 10 milijuna kuna za vodoopskrbu Hrvatskog zagorja i 20 milijuna za regionalni vodovod istočne Slavonije. Vlada je sa sjednice 13. veljače Saboru uputila prijedlog proračuna za ovu godinu, kojim predviđa prihode u iznosu od oko 109 milijardi kuna, a rashode u iznosu od 118,8 milijardi kuna. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svjedočenjem predsjednice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgice Spevec nastavit će se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, kojega se u objedinjenom postupku tereti za ratno profiterstvo u aferi "Hypo" te za primanje 10 milijuna eura mita od mađarskoga MOL-a, (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjski trg 5).

ZAGREB - Okrugli stol na temu "Deset godina suradnje na nezavisnoj kulturnoj sceni" na kojemu će sudjelovati, kako je najavljeno, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša Matić, aktivist Teodor Celakoski te koordinatorica Saveza udruga Klubtura Katarina Pavić, (19 sati, klub Booksa, Martićeva 14d).

ZAGREB - U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) komemoracija Zlatku Crnkoviću, istaknutom dramskom umjetniku, kazališnom, televizijskom i filmskom glumcu, koji je cijeli život posvetio glumi i kazalištu ostvarivši niz kreacija koje ulaze u povijest suvremene hrvatske kazališne i filmske umjetnosti, (13 sati, HNK, Trg maršala Tita).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙