FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 23. veljače

Autor: mbur
ZAGREB, 22. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 23. veljače.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na otvorenom dijelu sjednice Vlada će, uz ostalo, predstaviti pokretanje novog investicijskog ciklusa u Republici Hrvatskoj u mandatu 2012. – 2015. godine, s posebnom analizom za 2012. Vlada će se izjasniti o podnesenim amandmanima i Prijedlogu amandmana Vlade RH na Prijedlog državnog proračuna. Raspravljat će se i o Prijedlogu strategije Vladinih programa za razdoblje 2012.-2014., te o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o izvlaštenju. Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada će raspravljati o kadrovskim pitanjima. (10 sati, Trg Sv. Marka 2)

ZAGREB - Nastavak 3. sjednice Hrvatskog sabora, (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Nezavisni zastupnici don Ivan Grubišić i Jakša Baloević održat će konferenciju za novinare na kojoj će se osvrnuti na rad vlade i državni proračun, (11 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predstavljanje nalaza godišnjeg izvještaja o praćenju suđenja za ratne zločine na konferenciji za novinare u Kući ljudskih prava na kojoj će govoriti Mladen Stojanović iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Marko Sjekavica iz Građanskog odbora za ljudska prava, Zoran Pusić iz Građanskog odbora za ljudska prava te Vesna Teršelič iz Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, (11 sati, Selska 112c).

ZAGREB - Ispitivanjem novih svjedoka nakon višetjedne stanke nastavlja se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, kojega se u objedinjenom postupku tereti za ratno profiterstvo u aferi "Hypo" te za primanje 10 milijuna eura mita od mađarskoga MOL-a, (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjski trg 5).

RIJEKA - Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić u suradnji s Hrvatskom odvjetničkom komorom organizira stručni skup u Rijeci "Što za djecu znači Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava", koja osnažuje pravo djeteta na sudjelovanje u postupcima u kojima se odlučuje o njegovim pravima. Stručni skup namijenjen je edukaciji odvjetnika, socijalnih radnika i drugih stručnjaka čija je profesionalna zadaća osigurati zaštitu prava i interesa djece u praksi, (14 sati, Riva 8).

KRAPINSKE TOPLICE - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetit će hrvatske ratne vojne invalide Grada Zagreba koji su u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje - Odjela za branitelje na dvotjednoj rehabilitaciji u Krapinskim toplicama, (11,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare vodstva Muzeja suvremene umjetnosti u povodu otvorenja izložbe T-HT NAGRADA@MSU.HR, koja predstavlja relevantan presjek trenutačnog stanja u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti u kojoj su ravnopravno zastupljene sve generacije umjetnika, (11 sati, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - Predavanje vodećeg hrvatskog onomastičara i jednog od naših najplodnijih jezikoslovaca akademika Petar Šimunovića o hrvatskim prezimenima, o čemu je napisao i istoimenu knjigu koja je doživjela nekoliko izdanja, (18 sati, dvorana Knjižnice HAZU, Strossmayerov trg 14).

ZAGREB - Svečanost obilježavanja 170. obljetnice utemeljenja Matice hrvatske s prigodnim koncertom na kojemu nastupaju nacionalni prvak i solist opere HNK u Zagrebu Vitomir Marof, sopranistica Monika Cerovčec, alt Jelena Kordić te tenor Mario Bokun, (19,30 sati, Strossmayerov trg 4). Prigodno slovo održat će akademik Stjepan Damjanović, potpredsjednik Matice hrvatske. U sklopu obilježavaja matičine obljetnice u Auli Gradske knjižnice bit će otvorena izložba izdanja Matice hrvatske (12 sati, Starčevićev trg 6).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙