FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 21. veljače

Autor: kgab
ZAGREB, 21. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 21. veljače.

ZAGREB - Izvjestitelj Odbora za jednakost i nediskriminaciju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Jean-Charles Gardetto boravit će u utorak i srijedu u Hrvatskoj povodom izrade izvješća za Parlamentarnu skupštinu Vijeća Europe na temu "Rodna ravnopravnost u jugoistočnoj Europi".

U Hrvatskom saboru (Trg sv. Marka 6) u utorak će ga primiti predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli i potpredsjednica Odbora Sonja Koenig (u 9 sati, dvorana Janka Draškovića), a potom će razgovarati i s potpredsjednicom Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Ružom Tomašić kao i članicom Odbora Ivankom Roksandić (u 10 sati, dvorana Janka Draškovića).

Gardetto će se tijekom svog posjeta također sastati s Helenom Štimac Radin, ovlaštenom za obavljanje poslova ravnateljice Vladinog ureda za ravnopravnost spolova, te Višnjom Ljubičić, pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, kao i sa predstavnicima nevladinog sektora i međunarodnih organizacija.

ANKARA - Kineski potpredsjednik Xi Jinping sastat će se s turskim predsjednikom Abdullahom Guelom i premijerom Tayyipom Erdoganom.

JEMEN - U Jemenu će se održati prijevremeni predsjednički izbori na kojima je jedini kandidat Abd Rabo Mansur Hadi, zamjenik dosadašnjeg predsjednika Alija Abdulaha Saleha koji je bio na vlasti 33 godine. U utorak, 21. veljače, istječe 90-dnevno prijelazno razdoblje koje je počelo 23. studenoga kada je predsjednik Saleh u Rijadu potpisao plan zemalja u Perzijskom zaljevu koji predviđa njegov odlazak u zamjenu za njegov imunitet i imunitet njegovih najbližih suradnika. Saleh je pristao potpisati taj plan, kojim je predviđeno i održavanje predsjedničkih izbora, nakon više od deset mjeseci narodnih prosvjeda u kojima se tražio njegov odlazak.

LONDON - Britanski ministar vanjskih poslova William Hague sastat će se s pakistanskom ministricom vanjskih poslova Hinom Rabani Kar.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga yysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙