FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medvedev će se sastati s čelnicima oporbe

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 20. veljače 2012. (Hina) - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev sastat će se u ponedjeljak s čelnicima neregistriranih političkih stranaka kako bi razmotrili političku reformu u zemlji, javljaju ruski mediji.

U svom obraćanju pred oba doma ruskog parlamenta u prosincu, Medvedev je predložio reforme, među kojima ponovno uvođenje izravnih izbora regionalnih guvernera i pojednostavljenje procedure za registraciju političkih stranaka. Jedan visoki izvor u Kremlju ranije je izjavio da Medvedev ne planira razmotriti sporne parlamentarne izbore održane u prosincu i prosvjedne skupove.

Međutim, čelnici neregistrirane Stranke narodne slobode (Parnas) Boris Nemcov i Vladimir Rižkov, koji su pozvani na sastanak u ponedjeljak, te čelnik Lijevog fronta Sergej Udalcov, koji je rekao da još nije primio službeni poziv, žele razgovarati s ruskim predsjednikom i o prosvjedima i "političkim zatvorenicima".

Navodi o prijevari na parlamentarnim izborima u korist vladajuće stranke Jedinstvene Rusije izazvali su najveće protuvladine prosvjede u Rusiji u posljednjih nekoliko desetljeća.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙