FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FA kup: Ispao Arsenal, Chelsea na "popravni ispit"

Autor: imli
LONDON, 18. veljače 2012. (Hina/AFP) - Nogometaši Evertona, Leicestera, Boltona i Sunderlanda izborili su plasman u četvrtfinale FA kupa, dok će Chelsea morati na još jedan ogled protiv drugoligaša Birmingham Cityja. Također, Arsenal je u četiri dana doživio dva poniženja.

U utorak je u prvoj utakmici osmine finale Lige prvaka Arsenal izgubio od AC Milana 0-4, a danas je izbačen i iz FA kupa nakon što je u osmini finala poražen u gostima kod Sunderlanda sa 0-2. Vodstvo Sunderlandu donio je Richardson (40), a pogodak za konačnih 2-0 pao je u 78. minuti, bio je to autogol Oxlade-Chamberlaina.

Birmingham je na Stamford Bridgeu poveo u 20. minuti, a Chelseaju je poravnanje donio Sturridge u 62. Tako će Chelsea sada morati u goste Birminghamu, i na njihovom terenu pokušati izboriti četvrtfinale.

Everton je na domaćem terenu pobijedio drugoligaša Blackpool sa 2-0, a sve je riješeno u prvih šest minuta utakmice pogocima Drenthea (1) i Stracqualursija (6). Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić nije bio u sastavu Evertona zbog ozljede prepona.

Bolton je četvrtfinale FA kupa izborio gostujućom pobjedom protiv drugoligaša Milwalla 2-0, a strijelci su bili Miyaichi (4) i Ngog (59). Hrvatski nogometaš Ivan Klasnić bio je na klupi za pričuve Boltona.

Rezultati osmine finala engleskog nogometnog FA kupa:

U subotu -

Chelsea - Birmingham City (D2) 1-1 (Sturridge 62/ Murphy 20)

Everton - Blackpool (D2) 2-0 (Drenthe 1, Stracqualursi 6)

Norwich - Leicester (D2) 1-2 (Hoolahan 23/ St. Ledger 5, Nugent 71)

Milwall (D2) - Bolton 0-2 (Miyaichi 4, Ngog 59)

Sunderland - Arsenal 2-0 (Richardson 40, Oxlade-Chamberlain 78-autogol)

U nedjelju -

Crawley Town (D4) - Stoke City

Stevenage (D3) - Tottenham

Liverpool - Brighton & Hove Albion (D2)

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙