FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovina pozvao prosvjednike da se maknu s cesta

Autor: tper
ZAGREB, 17. veljače 2012. (Hina) - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina pozvao je danas proizvođače mlijeka koji prosvjeduju da se maknu sa cesta, da sa svojim udrugama dogovore najpovoljniji model rješenja o kojem će se nastaviti dijalog u ministarstvu o problematici otkupne cijene mlijeka.

"Prosvjedi trebaju prestati, dijalogu i zajedničkom nalaženju rješenja vratit ćemo se onog trena kad se predstavnici udruga, osobito ovih nezadovoljnih, konzultiraju u svojim udrugama i nađu najkvalitetniji prijedlog rješenja", kazao je ministar danas poslije podne u izjavi novinarima vezano uz prosvjede mljekara koji traju već četvrti dan.

Jakovina ističe kako Ministarstvo ne može i neće popustiti pritiscima.

Apeliramo na one koji se nalaze na cestama da odu kući, da zajedno sa svojim udrugama, Hrvatskom poljoprivrednom komorom (HPK), pronađu najpovoljnji model rješenja i o tom ćemo modelu nastaviti dijalog i u ministarstvu, a mislim da je to odličan temelj i za pregovore s prerađivačkom industrijom, mljekarama koje su spremne za kompromisno rješenje, za pronalazak novog modela obračuna cijene mlijeka, rekao je.

Ministarstvo poljoprivrede smatra da su prosvjedi dijela proizvođača mlijeka neutemeljeni, neargumentirani i nelegitimni te nanose velike štete i proizvođačima, prerađivačkoj industriji i cijelom hrvatskom gospodarstvu, kazao je.

Ponovio je kako su u srijedu, na sjednici Savjeta za mlijeko dogovoreni zaključci, koje je prihvatila većina udruga proizvođača mlijeka, te da je to dobro polazište za kompromisno rješenje i pronalaženje novog modela za izračun cijene mlijeka koji će biti obvezujući i za prerađivače i za proizvođače mlijeka.

Trenutna situacija se ne može riješiti na cesti, ne može se riješiti pritiscima, niti parcijalnim zahtjevima pojedinih nezadovoljnih udruga, poručio je ministar poljoprivrede i istaknuo kako rješavanje problema putem intervencija, kako se radilo u prošlom razdoblju, nije održivo i dugoročno nije pravo rješenje.

Jakovina napominje i kako cijeli dan u ministarstvu primaju pozive i mailove velikog dijela proizvođača koji traže da se problemi rješavaju argumetirano, a ne na ulici.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙