FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote, 18. veljače do ponedjeljka, 20. veljače

Autor: bcav
ZAGREB, 17. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote, 18. veljače do ponedjeljka, 20 veljače.

SUBOTA, 18. VELJAČE

----------------------------

PRAG - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović stiže u Prag na sastanak s predsjednicima Češke, Slovačke i Srbije o aktualnom stanju u Europskoj uniji i europskoj perspektivi jugoistočne Europe. To je prvi sastanak u ovom formatu, a održava se na inicijativu češkog predsjednika Vaclava Klausa koji je pozvao trojicu kolega na sastanak u dvorac Lany, 35 kilometara udaljen od Praga. Očekuje se da će predsjednici razmijeniti mišljenja o aktualnom stanju u Europskoj uniji i europskoj perspektivi jugoistočne Europe, ratifikaciji hrvatskog Ugovora o pristupanju EU-u te o budućoj suradnji i perspektivama razvoja država regije.

RIGA - Latvija će održati referendum o uvođenju ruskog kao drugog službenog jezika.

NEDJELJA, 19. VELJAČE

-------------------------------

ZAGREB - Zamjenik američke državne tajnice William Burns sastat će se s ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić. Burns u Zagreb stiže u sklopu višednevne turneje po zemljama regije tijekom koje će još posjetiti Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Kosovo. Zamjenika američke državne tajnice Williama Burnsa primit će i predsjednik Republike Ivo Josipović.

ATENA - Sindikati koji zapošljavaju radnike u javnom i privatnom sektoru održat će na atenskom trgu Sintagmi prosvjed protiv vladinih mjera štednje.

PONEDJELJAK, 20. VELJAČE

-----------------------------------

ZAGREB - Zamjenik britanskog ministra pravosuđa Tom McNally na zagrebačkom Pravnom fakultetu drži predavanje na temu reforme pravosuđa u procesu pristupanja Europskoj uniji s naglaskom na djelovanju Europskog suda za ljudska prava. Predavanju će nazočiti hrvatski predsjednik Ivo Josipović, te ministri uprave i pravosuđa.

TEHERAN - Visoki dužnosnici UN-a zaduženi za nuklearna pitanja trebali bi posjetiti Iran i s tamošnjim vlastima razgovarati o spornom nukelarnom programu.

ANKARA - Kineski potpredsjednik Xi Jinping stiže u posjet Turskoj.

(Hina) xbcav ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙